Сватбен фотограф и сватбена фотография - Огнян Стойнев Бутон за мобилно приложение

Сватбата на Нади и Чавдар

Локация: Добринище - Банско

Сватбено парти в „ Русковец Резорт, Добринище

Църковен брак: Храм Света Троица, Банско

Сватбен Фотограф – Огнян Стойнев

Сватбено видео – Сашо Георгиев

DJ – Емил Андреев

 

Локацията

В заниманието ми като сватбен фотограф през последните няколко години забелязвам, че около половината и дори повече от сватбите, които снимам са извън София. Все повече са двойките, живеещи в София, които взимат нестандартното решение да изберат за сватбата си локация далеч от големия град. Такъв бе случаят с Надежда и Чавдар, хора с които скоро се запознах, а вече мога да нарека свои приятели. Те решиха да изживеят този емоционален ден с най-близките си роднини и приятели в Банско и близко разположения на няколко километра град Добринище.

Сватбата бе на 20ти Януари, а всички знаем колко красиво е по това време на годината цялата околност, особено за сватбена фотография. За гостите на сватбата бе запазен почти целия хотел Русковец Резорт. Нади и Чавдар бяха решили да празнуват извън София, за да може пътувайки гостите им да се настроят първо на почивна вълна а веднага след това и на празнична и по този начин да може всички да се насладят максимално на деня. Този подход определено даде резултат.

 

Денят на сватбата

Аз пристигнах в околността ден по-рано, за да не пътувам в деня на сватбата и ме посрещна много слънчево и сравнително топло време. На следващия ден обаче микроклимата се бе променил тотално, беше облачно и доста студено. Все пак бе Януари и това можеше да се очаква. Много съм щастлив, че студа не оказа негативно влияние нито на настроението на групата, нито двойката докато реализирахме сватбената фотосесия.

Подготовката на Чавдар бе в една къща от комплекса, докато Нади бе решила да посети местен салон за прическа и грим. По време на откупуването / взимането на булката традициятата бе нарушена и заплащането ставаше в ракия :) това накара гостите съвсем да забравят за студа, в кръга на шегата разбира се. Гражданският брак, състоял се в ритуалната зала на община Банско бе последван от приятна пауза с топли напитки, греяно вино и доста вкусотии. Може да се каже, че младоженците се бяха погрижили доста добре за своите приятели. След ритуала се придвижихме от общината до прекрасната църква Света Троица. Придвижването бе групово и под формата на голямо и дълго българско хоро. Това усмихна редица хора срещнали групата и ги предизвика да извадят телефони за снимки и селфита.

След приключването на църковния ритуал в изградения през 1835г. храм Света Троица, започнахме да снимаме двойката из малките и романтични улички на Банско. Възползвахме се от наличното време преди мръкване, а след това се стоплихме с по едно капучино в близко кафене. Трябваше да съберем малко сили и топлина преди да се отправим към лифта. Не за да го ползваме по предназначение, а за снимки на пистата разбира се :)

 

Партито

Винаги ми е било сложно да описвам с думи веселите сватбени купони, но за щастие снимките идват на помощ. Надявам се разглеждайки снимките от последната част и гледайки лицата на хората да става ясно колко добре се забавляваха всички. Страхотна работа свърши DJ Емил Андреев, както и гостуващата певица Мария Чакардъкова.

Адмирации към Нади и Чавдар, както и към всичките им приятели за настроението което създадоха и силните емоции, които предадоха и на нас!