Skip to content

„Златната сватба“

Рядко имам възможността да снимам нещо от подобно естество, но определено мога да кажа, че е доста вълнуващо. Светът в последните двадесет или тридесет години доста се е променил не само откъм развитие във всички области, но също така и не малко е променил ценностната система на хората. Променена в следствие от еволюцията или умишлено в нечий интерес не е важно за този разказ. Важното тук е да обърнем внимание на нещата, които не са се променили. Неща които несъзнателно може и да омаловажаваме в забързаното ни ежедневие, но въпреки това изпълват дните ни със смисъл. Имам предвид любовта, достойнството, уважението към близките и всеотдайността. Имам щастието да познавам двама човека, за които спокойно мога да кажа, че олицетворяват всички тези неща и са имали късмета да се срещнат след като преди това са се родили един за друг – Цеца и Асен.

Скоро навършили 70г (умишлено ги споменавам, тъй като не им личат, особено ако ги познавате 🙂 ) имаха втори повод за празник – 50 годишнината от тяхната сватба. Отдавна се канех да ги снимам, но моята майка ме убеди, че идеалният момент е точно в този слънчев ден 🙂 .

Познавайки прекрасно характерите им реших да не ги предупреждавам за намерението си и директно отидох с апарат в ръка на терасата на любимата им вила, където си почиваха под лозата. Учудващо за мен не ми костваше много усилия да ги спечеля за моята идея (не че им оставих голям шанс 🙂 ), като не им дадох никакво време за подготовка за снимките, тъй като исках всичко да изглежда абсолютно натурално.

Избрах максимално опростени централни композиции за повечето кадри и семпъл стил, отговарящ напълно на скромния характер и на двамата. Започнахме снимките под любимата лоза, там където според мен винаги са се чувствали най-комфортно и спокойно.

Златна сватба - 11 Златна сватба - 12 Златна сватба - 10 Златна сватба - 8 Златна сватба - 9

Оказа се, че е много лесно да ги предразположи човек. Снимах много малко за разлика от други сесии, но се оказа, че почти всеки кадър носи точно такава емоция, каквато търсех, каквато виждам във връзката между тях откакто ги познавам!

Златна сватба - 13 Златна сватба - 3 Златна сватба - 4 Златна сватба - 7 Златна сватба - 1 Златна сватба - 5 Златна сватба - 2

Публикувано вФотосесии