Skip to content

Как да постигнем ниска цена за печат на снимки?

Печат на снимки или електронни файлове?

смартфон фотография

Фотогрфията се променя постоянно, откакто е открита. С появата на мобилните телефони и социалните мрежи обаче настъпи една много сериозна промяна в начина на възприемане на снимките.Все по-малко хора печатат снимки.

Снимките са важни! Те са важна част от живота ни, запечатват спомените ни. Всеки обича да гледа снимките си и да си припомня мигове от живота си. А също така да споделя тези моменти със свои близки и приятели. Представете си колко много ще научават децата и внуците ни някога за нас, гледайки снимките ни – тези от значимите моменти, тези от ежедневието ни, от екскурзиите ни и всичко, което ни е вълнувало.

Много често съветвам приятелите и клиентите си да разпечатват снимките си. Смятам, че няма по-добър начин да се презентира и покаже един миг от житова на човек от това да бъде разпечатан на хартия. Защо тогава в днешно време почти никой не разпечатва поне част от снимките си. Повечето хора снимат нещо, споделят го във фейсбук или инстаграм и забравят до ден-два за съществуването на този кадър. Защо се получава така? Някои хора твърдят, че причината за това да не печатат е високата цена, която се полуава, като се принтира в голям размер и се добави рамка. Вероятно това е така, но има начини да избегнем част от разходите или да ги намалим и да имаме крайния продукт пред нас.

1.Печат в големи количества

В почти всички фотоателиета или онлайн печатници цената зависи от броя снимки, които желаете да поръчате. Вместо да принтирате по 10 или 20 снимки може да запазвате важните за вас кадри в специално създадена за папка и да поръчвате снимки веднъж или два пъти в годината.

2.Купуване на по-голям брой рамки

рамки за снимки
рамки за снимки, печат на снимки

Ако обичате снимките да красят дома ви най-лесния вариант е като ги поставите в рамка. Разнообразието на рамки на пазара е голямо.

Тук важи същото правило – повечето търговци ще са склонни да ви направят отстъпка ако закупите повече от 5 или 10 рамки. Освен по-ниската цена, купуването на повече рамки едновременно ви дава възможност еднократно да работите върху един кът от дома си. Така ще го видите завършен веднага, вместо да си представяте резултата във времето.

3.Използване на стари рамки

стара рамка
стара рамка за снимка

Почти във всеки гараж или скалд може да се намерят по няколко картини или снимки. Често те са с красиви рамки, но събират прах. Като добавим към това и на какви ниски цени може да откриете рамки в сайтове като OLX, може да сглобите малка колекция почти без пари.

4.Печат на фотокниги и албуми

Моят любим начин да отпечатвам снимки е като създавам фотоалбуми. Такива се предлагат в широк ценови диапазон. Това зависи от материалите с които се изработват, от броя страници и също така от големината. Подредени в книга, снимките разказват цяла история. Може темата да бъде различна – първият рожден ден на детето ви или например албум посветен на приключенията му за цяла календарна година.

Много от ателиетата предлагат безплатен софтуер с който сами може да сглобите албума. Обикновено става доста лесно и бързо, а и когато дизайна е ваш цената е по-ниска.

5.Собствена стена за снимки

Може да създадете кътче в дома си, където да поставяте любимите си скорошни снимки. Може да монтирате коркова дъска и да ползвате пинчета, а също така магнитна дъска и малки магнити за монтаж. Ще спестите доста от рамки, а също така може лесно да сменяте снимките.

Публикувано вСтатии