Сватбен фотограф и сватбена фотография - Огнян Стойнев Бутон за мобилно приложение

Следсватбена фотосесия

От името тук се подразбира, че става дума за специално уговорена фотосесия на младоженците в ден след приключването на сватбата. Това може да бъде следващия ден, следващата седмица, месец или дори няколко месеца по-късно или както се уговорите с вашия сватбен фотограф. Какъв е смисълът на една следсватбена фотосесия? Обикновено графикът на сватбата е много напрегнат и натоварен, препълнен с важни ангажименти и препускане по часовник. Особено валидно е това за големите градове, където има много сватби почти всеки уикенд. Това води до натоварена програма както в ритуалните зали, така и в църквите. Като следствие обикновено трудно получавате точно желания от вас час за дадения ритуал. Съвкупността от всички тези неща силно съкращава времето за снимки и фотосесията в деня на сватбата обикновено е когато има някакъв прозорец в програмата. Ако желаете да посетите любима локация, това много трудно може да се случи. Например – при сватба в София и един свободен час за снимки много трудно може да направите фотосесия във Витоша, ако ритуалите ви са в центъра на града. Транспорта би отнел 30-40 минути.

Някои младоженци пък много биха желали да направят своята фотосесия с булчинска рокля и костюм на локация с която са емоционално обвързани. Например – мястото където са се запознали, мястото къде е направено предложението за брак, някой красив плаж в България, а защо не и в чужбина. Единствената възможност за това е фотосесия в отделен ден или т.нар. следсватбена фотосесия. Когато има достатъчно време за снимки, без да се съобразявате с тежкия сватбен график обикновено крайния резултат е по-добър.

Локацията

Месеци преди следсватбената фотосесия на Миладима и Бранимир те ме бяха избрали за техен сватбен фотограф. Сватбата бе много вълнуваща, много много емоционална с уникално весело парти в Хотелски комплекс Яев, намиращ се в село Соколица, Карлово. Такава запомняща се сватба определено заслужава своето кратко продължение в една следсватбена фотосесия. Локацията в конкретния случай бе Панчаревско езеро, в близост до София. Идеята разбира се бе основната част от снимките да бъде във водата, в лодка. Десетина дни предварително отидох на място и говорих с хората, които предлагаха като услуга разходка с кану или лодка в езерото и всичко бе уговорено. Надявахме се само на хубаво време и имахме късмет.

Сесията

Очаквайте скоро...