Сватбен фотограф и сватбена фотография - Огнян Стойнев Бутон за мобилно приложение

Романтични фотосесии

Сватбена фотосесия на яхта

Сватбена фотосесия на яхта

Сватбена фотосесия на морето

Сватбена фотосесия на морето

Фотосесия на плаж Перла

Фотосесия на плаж Перла

Фотосесия на яз.Пчелина

Фотосесия на яз.Пчелина

Ина и Крис

Годежната фотосесия на Ина и Крис

Галя и Венци

Галя и Венци

Сватбената сесия на М&Б

Сватбената сесия на М&Б

Годежна фотосесия на Д&С

Годежна фотосесия на Д&С

Златната сватба

Златната сватба

Фотосесия във Витоша

Фотосесия във Витоша

Фотосесии

На тази страница може да разгледате една част от видовете фотосесии, които снимам. За да се чувства комфортно човек да бъде сватбен фотограф, трябва да има познания в различни сфери на фотографията – портрети,  снимане на движение, снимане в условия на ниска осветеност, работа с изкуствено осветление и други. Затова не е чудно, че голяма част от сватбените фотографи са естествен избор и за други фотосесии. Можете да допълните разказът на вашата сватбена приказка с няколко вида допълнителни фотосесии.

Годежна / Предсватбена фотосесия

Годежната фотосесия е нещо много традиционно и почти неделима част от сватбените снимки в много държави. Сценария и идеята на тези снимки могат да бъдат доста различни. Обикновено двойките желаят романтични кадри, които пресъздават тяхната любовна история или моменти от нея. Често подбират локация, която е емоционално обвързана с тях – мястото където е направено предложението, мястото където са се запознали или просто любимото си място за разходки. Други двойки пък просто желаят да се позабавляват с малко снимки и да опознаят по-добре фотографа за сватбата си. Трети просто искат да покажат част от своята индивидуалност и интереси в една интересна фотосесия. Кога във времто да планирате такава годежна фотосесия? Това зависи изцяло от вас. Зависи от локацията и от типа снимки, които искате. В много случаи двойките ползват част от снимките за да обявят щастливото събитие и дори за покани или обръщение към бъдещите си гости.

Следсватбена фотосесия

Както се подразбира от името, това е специално уговорена фотосесия на младоженците в ден след като сватбата е приключила. Какъв е смисълът на една следсватбена фотосесия? Често пъти графикът на сватбата е доста натоварен, препълнен с ангажименти по часовник. Заради това понякога времето за снимки само на двойката не е никак достатъчно. Особено валидно е това ако желаете да посетите и специфична локация. Например – при сватба в София и един свободен час за фотосесия е на практика невъзможно да речем да се качите високо във Витоша и да направите снимки там, тъй като транспортът ще изяде половината време или повече. Много младоженци биха искали да имат снимки в булчинска рокля и костюм, но на важна за тях локция. Това може да е красива сграда, пътека в гората или дори някой плаж в България или чужбина. Тогава решението е следсватбена сесия, посветена на тази идея. Когато часовника не притиска фотографа и двойката обикновено резултатите са най-добри. На такъв тип сесия спокойно може да се правят и нестандартни кадри – снимки с дрон или дори снимки в морето под вода. Няма ограничения за добрите идеи.

Булчинска сесия

Това е фотосесия специално за булката. Цялото внимание е само за нея и може би най-важната и значима част от всички детайли – сватбената рокля. Снимките могат да бъдат на всякаква локация. Могат да се реализират както след така и преди сватбата. Целта на тези снимки е да се покаже женската красота и да се запази спомена за поколения напред.

Юбилейни фотосесии

И тук името подсказва основната идея на снимките – да увековечат честването на годишнина от сватбата. Представете си колко хубаво би било да може да оставите на наследниците си три албума – сватбен албум, албум от сребърната ви сватба и албум от златната ви сватба. Какъв по-прекрасен разказ, какъв по-хубав пример за любовта ви? Вярвам, че подобни моменти не само трябва да се празнуват, но и да се снимат. Независимо дали снимам празник по повод 10 годишнина от сватбата или „Златна сватба“ за мен най-важното е едно – да покажа чувствата на хора и отношението им един към друг. Това са безценни спомени за нашите наследници, които някой ден може да им помогнат и да им бъдат за пример в трудни моменти.

Снимки с дрон

Ако желаете нестандартна гледна точка един от атрактивните варианти е да имате снимки с дрон във вашия сватбен албум. Представете си вас двамата на някой планински връх, но вместо кадър направен непосредствено до вас снимката да бъде направена от точка над пропастта към вас! Или пък ваша снимка на покрива на висока сграда, но заснета от 50 или 100м над вас, с целия град за фон. Ваша снимка в летящ балон? Няма проблем – различните летящи приятелчета ни дават тази възможност. Мога да направя за вас такава фотосесия, дори в комбинация с другите видове снимки. Необходимо е само да предвидите минимум един час само за тези снимки с дрон.