Сватбен фотограф и сватбена фотография - Огнян Стойнев Бутон за мобилно приложение

Идеи за сватбена фотосесия

Каква да бъде вашата уникална идея за сватбена фотосесия? Искате ли изобщо снимките ви да бъдат различни със заложен предварително сюжет или предпочитате нещо семпло и неангажиращо, просто снимки за спомен? Вероятно част от булките си задават тези въпроси. Друга част директно знаят отговора, тъй като имат визия за своята сватба и по-специално за техните уникални сватбени снимки. Истината е че винаги снимките са различаващи се едни от други. Дори вашата сватбена фотосесия да е снимана на едно и също място с друга, от един и същи фотограф, в рамките на седмица – пак ще има разлика в снимките. Всеки артист се стреми да създава различно съдържание когато тръгва от една и съща отправна точка. Ако един художник рисува един и същи пейзаж два пъти, той със сигурност би показал 2 различни по смисъл творби, макар и с подобно съдържание. Това важи и за фотографите. Всеки сватбен фотограф иска да създава уникални снимки както по времето на тази сватбена фотосесия, така и в останалата част на деня.

Вашата уникална идея за сватбена фотосесия

Ако знаете вече, че искате уникална идея за сватбена фотосесия и държите снимките ви да имат по-различен и персонален сюжет веднага идва въпросът как да постигнете това. Можете да потърсите идеи от няколко места – вашият сватбен фотограф, вашият организатор или интернет разбира се. Най-добрият вариант според мен обаче си остава да попитате човекът, който ви познава по-добре от всеки, а именно – да попитате себе си! Добро начало е да се запитате кое е уникалното за вас и вашата половинка, какво ви прави различни? Имате ли любимо място? Имате ли любима обща дейност. Ако обвържете снимките си с нещо, което е емоционално свързано с вас те ще имат по-дълбок смисъл и въздействие върху вас. Така ще имате и своите уникални и различни идеи за сватбена фотосесия.

Важно е да уточните дали вашата сватбена фотосесия ще бъде снимана в денят на сватбата или след това. Ако се спрете на втория вариант ще имате много повече възможности и може да направите снимките, за които винаги сте мечтали. Пример – ако сватбата ви е в София, няма как да имате сватбена фотосесия на Черно или Бяло море в същия ден. Аз лично обичам да залагам на различни и уникални идеи за сватбена фотосесия, но това не винаги е възможно или желано от младоженците. Харесва ми да измислям различни идеи, някои от тях може да видите дори тук в сайтът ми в меню Фотосесии. Най-важната ми цел обаче е снимките да бъдат направени специално за хората, според това кои са те, какви са те, какви натури са. Локацията не е най-важното нещо за една сватбена фотосесия, по-важно е кадрите да пресъздават отношенията и чувствата на двамата един към друг. Ако това се усеща и вижда в снимките значи съм създал натурални спомени за техните наследници!