Сватбен фотограф и сватбена фотография - Огнян Стойнев Бутон за мобилно приложение

Сватбата на Лазарина и Георги

Локация: Велинград

Сватбено парти в „ СПА Хотел Двореца

Църковен брак: Храм „Успение Богородично“ Велинград

Сватбен Фотограф – Огнян Стойнев

Сватбено видео – Стефан Димиев

Грим – Иванка Барова

DJ – Светослав Йосифов

 

Локацията

Едни от най-веселите сватби, които съм снимал са били във Велинград. Затова, когато разбрах, че сватбата на Лазарина и Георги ще бъде там бях много въодушевен. Те запазиха своята дата близо година по-рано. Започнаха подготовката в точното време и това им даде възможност да направят перфектна организация. За своето сватбено парти бяха се спрели на хотел Двореца и съвсем естествено там се проведе и подготовката на Лазарина. При грим и прическа на булката в хотелски апартамент обикновено има възможност за доста по-разчупени, интересни и красиви кадри в сравнение с опцията подготовката да е в собствения дом. В домовете ни ние поставяме вещи, които осигуряват нашия комфортен живот, но що се отнася до сватбени снимки изчистения хотелски интериор определено е за предпочитане. Това дава възможност вниманието в снимката да се насочи единствено към модела/булката. За сравнение у дома често за фон имаме разсейващи обекти. Това влияе негативно на общото впечатление от снимката.

За своя църковен брак младоженците бяха избрали Храм „Успение Богородично“ Велинград. Църквата е красива, светла и определено е хубаво място за това тайнство.

 

Деня на сватбата

В такива дни всеки сватбен фотограф се чувства на мястото си, щастлив от това което върши. Много зареждащи са подобни сватби с толкова много емоции. Както споменах, от опита ми на сватбен фотограф във Велинград знаех, че ме очаква страхотна веселба и много хубави моменти. Всяка сватба обаче е различна за себе си. В тази определено всичко имаше изобилие от всичко – любов, щастие, наслада, удовлетвореност, забавление, изобщо все силни позитивни емоции. Именно затова заложих на любим стил на снимане – сливайки се с останалите. Ако разгледате снимките, дори от сесията – почти няма да откриете снимка в която двойката да гледа в камерата. Предпочитах, да гледат един друг, тъй като така най-добре ще видите по лицата им какво точно са чувствали в този миг. Това ще видят и наследниците им след 20, 50 или 100г.

 

Партито

Такава хубава сватба подобава да завърши със страхотен купон. Така и стана. В ресторанта на СПА Хотел Двореца беше украсено прекрасно, но най-силно впечатление правеше професионалното осветление, което беше построено по всички изисквания на младоженците. Такъв тип допълнително осветление е много популярно в САЩ, а също така и в  някои от страните в Западна Европа. Цялата система от светлинни тела и модификатори не работи автоматично, а се контролира от оператор, като той се занимава само с това през цялата вечер. Ползата от това да има оператор на осветлението, че по този начин то може да се контролира адекватно според ситуацията, да се променя като интензитет, да се насочва към двойката, дансинга или където е необходимо. Осветлението може да се ползва за подчертаване на елементи от архитектурата на ресторанта, а също така и за създаване на подходяща клубна атмосфера за танци. Именно това разбира се е най-важната част от партито, хората да се забавляват и да празнуват. Доста написах за осветлението, защото смятам че може много да допринесе за атмосферата, но както знаем най-важен е човешкият фактор. А близките и приятелите на Лазарина и Георги направиха заедно с тях вечерта незабравима за всички.