Сватбен фотограф и сватбена фотография - Огнян Стойнев Бутон за мобилно приложение

Сватбата на Богомила и Мирослав

Локация: село Раювци, област Велико Търново

Сватбено парти в комплекс Раювски хан

Декорация - Сватбена агенция Cottonfields

Сватбен Фотограф – Огнян Стойнев

Фотосесия – Язовир Йовковци и Раювски камъни

Видеография – Петър Петров

DJ – Станислав Василев

Грим и прическа - Mehmet Myumyun

 

Локацията

Едно от многобройните предимства в това да си сватбен фотограф е да имаш възможността да откриваш нови и нови красиви места. Село Раювци е разположено на брега на язовир Йовковци в много красива част от България – Еленския Балкан. Хубавият град Елена е само на около 15км, а до Велико Търново са не повече от 30км. Мястото е изключително красиво и чисто. Гледката във всички посоки е невероятна, подходяща също така и за любителите на пейзажната фотография. Обградено, както от язовира, така и от гората, селцето предлага уникални гледки на които всеки да се наслаждава дълго и незабравими места за разходки.

Голяма част от къщите в селото са  реставрирани, но се е запазил автентичният възрожденски стил на Еленският край. На всяка крачка можете да научите легенди за селото и известният Вълчан войвода. Една от тях разказва, че след провала на Странджанският заговор, хайдутина се оттегля и подвизава в следващите десет години в Еленският балкан. Затова и в негова чест в местността Вълча поляна се издига и единственият в страната паметник на именитият хайдутин. Непосредствено до паметника на хайдутина пък от скали е изграден и Българският Стоунхендж – Раювските камъни. Камъните са разположени в кръг, като на тях има и гравирани послания и цитати от известни личности.

От всичко описано по-горе разбирате, че това място е страхотен избор не само за почивка и отдих, но и за сватбена дестинация. Вариантите къде да бъде вашата сватбена фотосесия са толкова много, че избора чак е труден. Локацията е изключително подходяща и за сватбени снимки с дрон. Може да се каже, че един ден не би бил достатъчен да се снима навсякъде.

 

Денят на сватбата

За тази сватба в Раювски хан пристигнах предишния ден. Това елиминира всякакви рискове породени от транспорта и разстоянието до дестинацията. Освен това дава възможност снимките да започнат от рано сутринта и да се направят различни сватбени фотосесии. След снимките от подготовката и грима на булката имахме възможност да направим кратка фотосесия в местността Вълча поляна. Както вече споменах локацията е подходяща и за сватбени снимки с дрон. По времето на тази фотосесия заснех няколко кадъра от въздуха, които винаги в последствие внасят разнообразие в сватбения албум със своята различна перспектива. След тази фотосесия следваше изнесен ритуал на открито с прекрасна гледка към язовира, на който двойката сключи своят брак. Разбира се на такова място нямаше как да не направим снимки и в местността около водата. Възползвахме се от малкия прозорец от време между ритуала и началото на партито.

Партито

Партито на такава локация и с такива весели и открити хора нямаше как да е различно от уникално. Винаги казвам на двойките още от предварителните разговори, че те трябва да водят партито и винаги да заразяват гостите с веселото си настроение, да са винаги първи на дансинга и гостите им ще ги последват. Тук случаят също беше такъв. Момичетата от Double voice, Глория и Яница, които бяха гости на сватбата също допринесоха много за купона с няколко изпълнения. Такива сватби просто ти се иска да не свършват!